Søk i arkivet

Meninger

Bestikket: Ankerdram

Skrålende lot mennene de sterke dråper sildre ned gjennom strupen. De var ved ankerdrammen.

Volvo Ocean Race 2014-2015: Tette entype-dueller

Etter 25 døgn skilte det under 12 minutter på topp tre i Cape Town.

Utkikken: Med kurs for Volvo Ocean Race

I det du mottar denne utgaven av Seilas, har årets Volvo Ocean Race (VOR) nettopp startet fra Alicante i Spania. Syv båter med ni personer om bord i hver skal seile om kapp rundt jorden frem til slutten av juni neste år. Da går båtene i mål i Göteborg i Sverige etter ca. 40 000 nautiske mil utseilt.

Utkikken: : Ustø kurs i Stortinget

«Den som vet hvordan lover og pølser blir lagd, får aldri mer en rolig natts søvn». Den politiske prosessen rundt redningsvest minner en på sitatet fra Tysklands første kansler, Otto von Bismarck.

Utkikken: : Mange feil i kartene

Jeg har mange gode minner fra utallige seilturer, men ogsa noen darlige. Vi hadde seilt ut fra Nyksund i Vesteralen. Det blaste en frisk bris. Alle seil var satt pa redningsskøyta R/S 10 «Christiania». Den gamle Colin Archeren pa over 30 tonn knirket og koste seg i bølgene, og viste at hun kunne holde sine seks-syv knop med god bør tvers.

Thor Heyerdahl:: Ikke kunne han svømme, og ikke kunne han seile

Thor Heyerdahl likte seg ikke på havet. Likevel var det havet som skapte ham – et underlig paradoks det er verdt å minne om nå ved hundreårsjubileet for hans fødsel.

Utkikken: : Forby drukning!

Påbud om bruk av redningsvest står nå på den politiske dagsordenen. Arbeiderpartiet ønsker et vestpåbud før sommeren og fremmer nå et forslag om lovendring for Stortinget.

Nyhetsbrev

Søk

Gå til toppen