Søk i arkivet

Meninger

Bestikket Den flygende hollender

For er det ikke jernkraft han viser når han med sin forbannelse hengende over hodet styrer inn i rokket uten å vike en tomme, den jernkraft alle havets farende av og til må hente frem, skal de klare å stå han av?

Bestikket Dødens Triangel

Både forskere og synsere, og ikke minst øyenvitner har opplevd underlige ting i Bermuda-trianglet.

Som å bli født på ny

Klart det var anderledes. Å styre en tusentonner var ikke det samme som å styre en vanlig seilbåt på ti tonn. Alt virket så tungt, ja, nesten dorskt.

JULEREPRISE: BESTIKKET Bestikket: Min er større enn din...

Hvorfor må noen av oss ha ting som er større enn det andre har? Større hus, større bil – for ikke å snakke om større båt? Sannelig om jeg vet.

JULEREPRISE: BESTIKKET I jemenittenes land

Da jeg steg i land, var det som å stige inn i et av historiens gravitasjonsfelt. Her hadde sterke sjøfartsnasjoner kriget om strategisk fotfeste for sine skip, til fortrengsel for jemenittene selv.

JULEREPRISE: BESTIKKET På grunn...

– Jeg fant frem mobiltelefonen og fikk kort etter kontakt med skipperen på RS 147 «Inge Steensland».

JULEREPRISE: BESTIKKET I tåkeheimen

Men tåken lettet ikke, svullen som som ull stengte den oss fortsatt inne. Vi bestemte oss for å fortsette utaskjærs.

Bestikket: En seilas i oldtiden

Jeg har vært på en annerledes seiltur. Jeg har seilt på Nilen. Jeg har seilt på vannveien som la grunnlaget for en av verdens eldste sivilisasjoner, kjennetegnet ved faraoenes pyramider, tem- pler og hieroglyfer. Jeg har – for å bruke en klisjé – foretatt meg noe som hører til de hundre ting du bør gjøre før du dør. Å seile med en feluka på Nilen er som å ferdes i en tidsmaskin, tilbake til klassisk oldtid.

JULEREPRISE: BESTIKKET «Fram» – polarhistoriens dronning

I 2011 var det jubileumsår for Fridtjof Nansen og Roald Amundsen, og i Bestikket i nr. 4 i 2011 stilte Ragnar Kvam jr. spørsmålet: Hvor ville våre to helter vært uten polarskipet «Fram»?

Berserkergang

Da Andhøy satte seg på firehjulingen, etterlot han, selv om han ikke vil innrømme det, de tre gjenværende mannskapene på «Berserk» i en nær umulig situasjon.

Utkikken: Slåss om damene

På utstillingen «Salon de Nautique» i Paris nylig var det en ny båtmodell som vakte opp- merksomhet. Med burgunderrødt skrog og Sense skrevet i myke og runde bokstaver som en parfymelogo, stakk nyheten seg ut blant alle de andre seilbåtene som en konfektbit på frokostbordet. Ingen tvil om at det er nye tider i seilbåtmarkedet.

The Ugly Race

Lawrence Joseph fikk aldri noe godt forhold til sin adoptivfar, som var både streng og gjerrig.

Bestikket I vinterhavn

Termometeret viser at det er ti grader under dekk, og det er ikke så verst, alt tatt i betraktning. For ute på brygga varter herr Fimbul opp med 16 minusgrader.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen