Søk i arkivet

Meninger

JULEREPRISE: BESTIKKET På grunn...

– Jeg fant frem mobiltelefonen og fikk kort etter kontakt med skipperen på RS 147 «Inge Steensland».

JULEREPRISE: BESTIKKET I tåkeheimen

Men tåken lettet ikke, svullen som som ull stengte den oss fortsatt inne. Vi bestemte oss for å fortsette utaskjærs.

Bestikket: En seilas i oldtiden

Jeg har vært på en annerledes seiltur. Jeg har seilt på Nilen. Jeg har seilt på vannveien som la grunnlaget for en av verdens eldste sivilisasjoner, kjennetegnet ved faraoenes pyramider, tem- pler og hieroglyfer. Jeg har – for å bruke en klisjé – foretatt meg noe som hører til de hundre ting du bør gjøre før du dør. Å seile med en feluka på Nilen er som å ferdes i en tidsmaskin, tilbake til klassisk oldtid.

JULEREPRISE: BESTIKKET «Fram» – polarhistoriens dronning

I 2011 var det jubileumsår for Fridtjof Nansen og Roald Amundsen, og i Bestikket i nr. 4 i 2011 stilte Ragnar Kvam jr. spørsmålet: Hvor ville våre to helter vært uten polarskipet «Fram»?

Berserkergang

Da Andhøy satte seg på firehjulingen, etterlot han, selv om han ikke vil innrømme det, de tre gjenværende mannskapene på «Berserk» i en nær umulig situasjon.

Utkikken: Slåss om damene

På utstillingen «Salon de Nautique» i Paris nylig var det en ny båtmodell som vakte opp- merksomhet. Med burgunderrødt skrog og Sense skrevet i myke og runde bokstaver som en parfymelogo, stakk nyheten seg ut blant alle de andre seilbåtene som en konfektbit på frokostbordet. Ingen tvil om at det er nye tider i seilbåtmarkedet.

The Ugly Race

Lawrence Joseph fikk aldri noe godt forhold til sin adoptivfar, som var både streng og gjerrig.

Bestikket I vinterhavn

Termometeret viser at det er ti grader under dekk, og det er ikke så verst, alt tatt i betraktning. For ute på brygga varter herr Fimbul opp med 16 minusgrader.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen