Boklansering på høyt nivå

Boklansering på høyt nivå

Flyt Forlag lanserer 16. oktober Nordisk Råds litteraturprisnominerte Leo Löthmans bok: "Transportflotte Speer - Galeasen Britas ferd fra Åland til Finnmark" - en spennende dokumentarroman fra krigens dager.

Publisert Sist oppdatert

Da har du muligheten til å møte forfatteren og høre han fortelle mer om boken og sitt forfatterskap. Du kan også få en liten kikk inn i forleggerens egen lille hule.

Kl. 18.30: Besøk i forleggerens kontor

Kl. 19.00-20.30: Forfatterkvelden starter med litt godt i glasset, kaffe og sveler, servert i maritime omgivelser før vi får høre Leo fortelle om boken og sitt forfatterskap.

Inngang og servering: Gratis.

Sted: Skur 28/29 på Akershuskaia. Adresse: Akershusstranda 5, 0150 Oslo.

Trikk 12 til Rådhusplassen, gå noen meter langs Akershuskaia til du kommer til Dampskipet Børøysund og Skur 28/29.

Litt om boken:

Jærens rev en stormfull juninatt i 1942. En motorseilendegaleas forsøker å slå seg ut fra kystens brottsjøer og gå klar av revet, men den er uegnet for oppgaven. Riggen er for høy, og dessuten råtten, rusten og hakket av svartspetten. De mugne seilene er lappet og glødehodemotoren damper svart av dårlig drivstoff og provisoriske reparasjoner. Skroget er tettet ved hjelp av drev og maurtuefyll, og det ble bygd i en annen tid og for andre farvann, mer innaskjærs.

Hva har ei slik lørje å bestille utenfor Jærens kyst en stormfull krigsnatt? Langs kysten senker okkupasjonsmakten alle nattseilere uten forvarsel, og lenger ut gjør de allierte det samme. Galeasen fører finsk flagg, men den lille besetning en på tre personer snakker et bredt, alderdommelig svensk. På det gistne akterspeilet står det Åland og sjømannskapet om bord kommer til å bli utsatt for harde prøvelser.