Person savnet etter Tall Ships Race-forlis

Colin Archer-skøyta «Wyvern» begynte tidlig torsdag morgen å ta inn vann mellom Öland og Gotland i Sverige og var kllokken 09.45 under vann.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: "Wyvern" fra Stavanger tar inn vann og synker. Foto: Svenska Sjöfartsverket.

KLokka 09.22 gikk tre personer fra Tall Ships' Race-deltakeren «Wylde Swan» om bord i Colin Archer-skøyta  «Wyvern» i et forsøk på å redde skøyta.

To av disse havnet på sjøen, og ytterligere en er savnet, ifølge det svenske Sjöfartsverket. De to er reddet, men den tredje er fortsatt i vannet fortsatt.

Den savnede har vært i sjøen i 50 minutter. Det blåser kraftig og er vanskelige forhold. Bølgene er 3-4 meter høye i området, opplyser Peter Hellberg, sjef for Sjö och Flygräddningen i Sjöfartsverket i Sverige  klokka 10.30.

Tok inn vann og sank

Lars Olof Jöcert fra Sjö- och flygräddningstjänesten i Sverige, opplyser til aftenbladet.no at de fikk en mayday-melding fra båten «Wyvern» i dag morges. De sendte da to helikoptre som hadde med seg pumper og flåter, til posisjonen. Det ble besluttet å ikke forsøke å redde båten.

Sammen med den norske kapteinen om bord, bestemte redningshelikopter-kapteinen seg for å evakuere åtte personer av besetningen på ti. De evakuverte ble fløyet til Kalmar, hvor politi og ambulanse ventet.

– De er alle i god behold, men litt sjokkert over hva som har skjedd, forteller Jöcert.

"Wyvern" på 60 fot ble tegnet av Colin Archer i 1897 som en eksklusiv turbåt for havseilas.Stavanger maritime museum overtok det ferdigrestaurerte fartøyet i 1984 som et nasjonalt kulturminne.