«Lady Domena», foto: prival

«Lady Domina» med tre nordmenn ombord er fortsatt savnet.

Ingen har fremdeles hørt fra «Lady Domina» som la ut fra St. Martin i Karibia for 44 dager siden. Seilbåten var på vei til Norge via Orknøyene.

Publisert Sist oppdatert

- Det er dessverre ikke noe nytt i denne saken. Det er portugisiske sjøredningsmyndigheter som har ansvar for letingen. Jeg frykter dessverre at de vil avslutte anstrengelsene med å finne båten, sier vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Nils-Ole Sunde til Dagbladet igår.

Tre av de fem savnede på båten er norske, Anders Mosteid (27) fra Hurdal, Stian Abrahamsen (29) fra Kristiansand og en tredje nordmann (59) som er skipper og eier av båten.

Båten skal være sparsommelig utstyrt med kommunikasjonsutstyr. Den eneste senderen om bord er ifølge Nils-Ole Sunde en VHF-radio.

- Hvis den er montert høyt i masta kan den ha en rekkevidde på rundt 20 nautiske mil. I beste fall. Området de kan befinne seg i er enormt stort, og vi har sendt ut savnet meldinger flere ganger til alle skip som befinner seg i området, sier Sunde til Dagbladet.

Han opplyser at det i tiden «Lady Domina» har vært savnet, har vært sendt ut en massiv flom av savnetmeldinger til tusenvis av båter. Hovedredningssentralen benytter globale, satellittbaserte systemer. I tillegg har portugisiske myndigheter kontaktet alle havner i det aktuelle området. Det foregår imidlertid ikke aktive søk, for eksempel med fly. En grunn til dette er at det dreier seg om et enormt havområde.

- Vi kan ikke konkludere at det har skjedd noe med båten, men vi kan ikke konkludere med det motsatte heller, sier vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Nils-Ole Sunde.