Søk i arkivet

Været blir vist der du er time for time eller som langtidsvarsel 8 dager frem
Været blir vist der du er time for time eller som langtidsvarsel 8 dager frem
Appen til yr viser trykket, noe som gir økt forståelse over været som er på vei.
Appen til yr viser trykket, noe som gir økt forståelse over været som er på vei.

Endelig yr på nettbrett

Nå får du værtjenesten til Meteorologisk institutt og NRK på iPad og Android.

Yr.no har blitt en meget populær tjeneste. Det har lenge vært en versjon for smarttelefoner, men en versjon som utnytter et nettbretts store skjerm har manglet. Det finnes nå. Vi har lastet ned den nye appen, og testet den på en iPad mini. Nedlastningen hang, men en omstart av nettbrettet, så fungerte alt som det skulle.

Bra for vind
Siden har mye til felles med nettsiden yr.no, men har brukermessig lik appen for smarttelefoner. Det jeg virkelig sete pris på er muligheten for å vise kart, og med lesebrettets høye oppløsning, så blir dette svært bra. Kartet viser en grafisk fremstilling av vinden, trykket, temperaturen, nedbør el, og hvordan dette utvikler seg i 4 timer fremover. Kartene har data fra Meteorologisk institutts modell. Innholdet er korrigert og kvalitetssikret av meteorologer, og blir oppdatert 5-6 ganger daglig.

Værobservasjoner
Brettversjonen av appen viser også vær-observasjoner fra målestasjonene i nærheten av stedet du har søkt på. Dessverre var det ingen vindinformasjon, kun temperatur fra stasjonene i nærheten av Leangbukta hvor vi testet appen. Men med et søk på Færder fyr fikk vi vindinformasjon fra Færder Fyr, Strømtangen Fyr og Svenner Fyr. I tillegg til dette får du også nettkameraer i nærheten, slik at du kan se hvordan været er akkurat nå. Hvor godt yr.no har varslet været og oversikt over når solen og månen går opp og ned.


Appen henter automatisk opp web-kameraer i nærheten av der du befinner deg.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen