Oppdatert og utvidet om langtur

Oppdatert og utvidet om langtur

Nå har Andreas Holo oppdatert selve bibelen for norske langturseilere.

Publisert Sist oppdatert

Med fem år på jordomseiling og en genuin interesse for alt som er elektrisk, mekanisk og teknisk som basis, har Andreas skrevet ned sine erfaringer fra det å dra på langtur. Det ble i 2007 til boken «Håndbok for langturseilere», som er blitt selve bibelen for norske seilere som går med planer om å begi seg ut på langturseilas.

Nå er boken kommet i en ny, revidert utgave på Flyt Forlag.

Oppdatert og utvidet

– Den har fått en kraftig oppjustering, spesielt i kapitlene om kommunikasjon, medisiner, elektronikk, strøm, sikkerhetsutstyr, reiserute og papirarbeid for å reflektere at det har rent en del vann i havet siden forrige utgave, forteller Andreas Holo.

Det er også større eller mindre endringer i alle de øvrige kapitlene, i følge forfatteren og tenker på henvisninger til sikkerhetsregler, oppdaterte web-adresser og så videre.

Når det gjelder kommunikasjonskapitlet har han tatt med det siste innen telefoni via Iridium og Inmarsat, og ikke overraskende er alt som dreier seg om internett-tilgang skrevet om.

– Det er også et nytt kapittel om blogger, sier Andreas Holo.

Pirater og medisiner

AIS og vær-ruting er kommet med i kapitlet om elektronikk, og diskusjon rundt dynamo, batterier, solceller, slepe- og vindgeneratorer er oppdatert og tilkommet i når det gjelder strøm-delen.

Og om ikke så hyggelig, så likevel nødvendig: Når det gjelder reiserute delen er det skrevet mer om tyverier og pirater. Det er også skrevet litt om mulighetene for å få fraktet båten sin på skip.

– Medisinkapitlet er skrevet helt om og det meste er skrevet av de kjente langturseilerne Stein og Diana Hoff. De er begge leger, forteller Andreas Holo.

Boken er på hele 512 sider og koster kr 429.