Glemt og forlatt

Gamle båter er kostbare å bli kvitt.  En Alo 28 skaper hodebry for marina i Leangbukta.

Publisert Sist oppdatert

I nesten et helt år har det ligget en eldre seilbåt i en av båsene i Leangbukta. I vinter har snøen ligget tungt, og natt til mandag sank den 28 fots lange seilbåten fra 70-tallet. Eieren har sannsynligvis lagt fra seg båten på brygga, i stedet for å deponere den, noe som er kostbart. Yggeset avfallspark i Asker tar en krone per kilo for leveranser av avfall.

Ukjent eier

– Vi har gjennom hele sommeren aktivt forsøkt å finne eieren, både via båtregistere, politiet og redningsselskapet uten å lykkes. Det er svært kjedelig at folk hensetter en båt på våre plasser, og forlater den og overlater ansvaret til oss med å nå ta den opp, forteller Arne Trondsen i Norsk Eiendomsforvalting. Kostnaden ved å få hevet båten, en annen ting er å få båten deponert. Det kan bli dyrt.

Regler må på plass

Henning Hexeberg, medeier i Norsk Eiendomsforvalting som eier bryggeanlegget i Leangbukta forteller til Seilas at dette er ikke første gang de opplever et slikt problem. For en tid tilbake så stod det en treskøyte på land hvor eieren var død, og ingen arvinger ville overta båten. Regningen måtte marinaen ta. På anlegget er det flere båter med ukjent eier, men uten registrering, så er marinaeierne uten mulighet til å foreta seg noe.

– Det må skje ett eller annet. Det beste vil være en panteordning på båter, forteller Hexeberg, som tror at det vi ser nå, kun er starten på et økende problem.