Søk i arkivet

Columbia 32 er bygget i karbon, og båten veier under 2 tonn.
Columbia 32 er bygget i karbon, og båten veier under 2 tonn.
NHYC Island Race som går fra Long Beach, syd for Los Angles til San Diegao
NHYC Island Race som går fra Long Beach, syd for Los Angles til San Diegao

Tragisk ulykke i USA

En drept etter rorhavari under regatta utenfor California.

En splitter ny Columbia 32 mistet styringen under NHYC Island Race som går fra Long Beach, syd for Los Angles til San Diegao, et race på 139 nm, med runding av øyene Catalina og San Clemente. Båten var en av de minste deltagerbåtene.

Mistet styringen
Fredag kveld, utenfor San Clemente, mistet den 32 fots lange båten styringen. Mannskapet meldte fra om problemene på VHF, og forsøkte å ankre opp, men meldte at de ikke trengte assistanse til kystvakten, og til konkurrentene. Så forsøkte mannskapet å tilkalle hjelp fra et kommersielt redningsselskap, men de var ikke i stand til å gi assistanse i følge Sailing Anarchy. Ankeret fant ikke feste, og båten drev mot land. Båten ble knust av brenningene, og mannskapet på seks måtte forlate båten. Et redningshelikopter fikk plukket opp mannskapet på seks, men en var død.
Under regattaen mistet også en Flying Tiger roret, og trengte assistanse.

Familiefar
Den omkommende var en 36 år gammel mann bosatt i San Diego. Han etterlot seg sin gravide kone, og en datter på to år. Det er opprettet et støttefond for familien. Du finner det her.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen