Tid for sikkerhetskurs

Tid for sikkerhetskurs

Skal du ta sikkerhetskurs i år, bør du kjenne din besøkelsestid.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Det er foreløpig et begrenset antall arrangører av sikkerhetskurs i år.

Påmeldingene har begynt å strømme inn til FjordSailing Shetland Race og Watski Skagerrak TwoStar, der de fleste velger den lange offshore-banen. Begge disse regattaene krever sikkerhetskurs for en eller flere av mannskapene. I Watski Skagerrak TwoStar Offshore gjelder det begge om bord, i Fjordsailing Shetland Race gjelder det minst en person om bord.

– Vi har ikke fått så mange søknader om å avholde slike kurs ennå, så jeg vil anbefale de som må ta sikkerhetskurs i år – eller det såkalte oppfriskningskurset – om å melde seg på så snart som mulig, sier Per Christian Bordal i Norges Seilforbund. Alle sikkerhetskurs som skal gi godkjent kompetanse må registreres hos NSF, som derved har den fulle og hele oversikten over kursene.

Første mulighet for å ta fullt sikkerhetskurs byr seg 9. og 10. februar på Idrettshøyskolen i Oslo. Stefan Nilssons Sjösäkerhet AB fra Sverige står bak dette kurset. Skal du bare ta oppfriskningskurs, kan det gjøres samme sted 9. februar.

Hordaland Seilkrets avholder kurs 9. til 11. april i lokalene til Bergens Seilforening, mens Asker Seilforening har sikkerhetskurs på kalenderen 20. og 21. april. 4. mai holder samme forening oppfriskningskurs. Kursene er en del av Asker Seilforenings store kurstilbud som går under fellesbetegnelsen «Skipperskolen».

Du finner mer informasjon om sikkerhetskursene på Norges Seilforbunds nettsider.