Superkart for plotteren

Er du misfornøyd med kartene på plotteren, så kommer det nå et bedre alternativ.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: Naturhavnen Gluppö kommer i målestokken 1:5 000 noe som gir en fantastisk detaljgrad.

nv-charts produseres av et tysk forlag som utvikler sine egne kart. Forlaget har egne oppmålere, og utvikler kart med høyere detaljgrad enn hva man ellers finner på markedet. Til nå har kartene blitt solgt som papirkart med en medfølgende CD som både inneholder kartene elektronisk, samt et enkelt kartprogram for PC. For noen år siden kartla forlaget Bohuslän hvor man får helt andre detaljer på f.eks uthavner enn hva man får på vanlige kart. Under kartleggingen fant også forlaget en rekke grunner som tidligere ikke er nedtegnet på kart.

Dekker Sør Norge

I senere tid har forlaget tatt for seg Sør-Norge, fra Svenskegrensen til Haugesund. Her har forlaget fått data fra Kartverket med høyere målestokk enn papirkartene. Kartserien vil bli lansert i Norge under Sjøen for Alle på Fornebu.

Også på plotteren

Til våren vil også kartene fra nv-verlag bli tilgjenglige på plottere fra Navico. Det er Lowrance, Simrad og B&G som kan kjøre disse kartene med langt høyere nøyaktighet enn Navionics. Kartene levers på en SD-brikke, men kan kun brukes av plotteren. nv-charts har kart for deler av Østersjøen, deler av Danmark, svenske vestkysten. Kart for Sør-Norge koster 198 euro.