Open 40 «Vaquita» har seilt raskest av alle. Båten har hatt hastigheter opp mot 25.93 knop
«All-Linn» ligger i bakre del av feltet. Vinden er i ferd med å svekkes.

Dramatikk i Atlanteren

Det ble en dårlig start på dagen om bord i ARC-båten «All-Linn» i dag.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Eirin og Linn med monogrammet for båten malt på kaia i Las Palmas før starten av ARC.

«All-Linn» er en Bavaria 36 fra Bergen med Eirin, Linn og Eirik som mannskap. Båten ligger et godt stykke bak i feltet. Seilerne er aktive med å sende rapporter.

Du finner båtens blogg her.

Dårlig start på dagen

– “EEEEIIIIIIRIIIIIINNNNN!!!!!!”... Klokka er åtte på morgenen, regnet pisker inn den lille åpningen på luka og vinden uler for full hals. Jeg blir kjeppjaget ut av køya - forseilet skal inn, men den vil ikke! Vi ligger midt i en squal, som dukket opp fra intet, og valgte å “piffe opp” den ellers koselige stemningen ombord. Vinden tar godt tak i seilet og fører båten sidelengs som et stabeist. Vi starter motoren for å komme opp mot vinden samtidig som vi ruller inn seilet, men da skjer det...: Motoren bråstopper.. Midt oppi alt kaoset og vinden sto på som mest, har forseilet pisket skjøtene i vannet, og det ene festet seg til propellen med et brak..., skriver mannskapet på «All-Linn» på bloggen i dag.

Det går bra

– Det fine med squalene er at de forsvinner like fort som de kommer. Så like etter kaoset i cocpit nådde sitt høydepunkt – ble det blikkstille igjen.Vi kappet skjøtet som gikk fra forseilet til propellen, og satt på et nytt skjøte. Om noen dager er det meldt om en stilleperiode, så da får skipsdykkeren et aldri så lite Atlanterhavsbad og fjerne tauverket fra propellen. Ingen skade skjedd folkens!, avsluttes dagens blogginnlegg.

De første båtene er over halveis, men seiler inn i lettere vind.  «Vaquita» har valgt en kurs mye lengre nord hvor det også er mer vind.