Peder, Eivind's sønn på 10 år, hadde høstferie og var på besøk hos sine besteforeldre på Skipnes yttert i Trondheimsfjorden, da vi seilte innom.
En konsentrert kaptein følger med på skjær og grunner i kraftig svell over Stadt havet.
Fra byparken i Ålesund gikk vi 418 trapper opp til fjellstua sammen med Heidi's studievenninne Silje Kristine Skrede med familie.
Heidi og Eivind er tilbake i kjente trakter.

EMPIRE: Tilbake i kjente trakter

Etter litt over èn måneds seilas sydover langs Norges kyst, våknet vi tirsdag i Fosnavåg til frost.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Eirik holder utkikk under innseilingen til Håholmen hvor noen av farkostene til eventyreren Ragnar Thorseth er samlet.

Bortsett fra øyene helt ytterst i havgapet, hadde fjellene rundt oss en kappe av rim. Det så nesten ut som om det hadde blitt drysset melis over fjelltoppene i løpet av natten.

Nedbørsrekord på Sunnmøre

Etter regntunge dager i Ålesund satte Empire kursen mot Fosnavåg, rett øst for den kanskje mer kjente øya Runde. Da vi tok de rimete fortøyningene tirsdag morgen, ble kursen satt videre sørover. I flau vind og laber bris fra øst og med gammel sjø fra sydvest gikk ferden rundt Stadtlandet – for genoa og motor i forholdsvis humpete ”terreng”.

Vært der før

Fra Stadthavet seilte Empire inn over Sildehavet og inn mellom fastlandet og Vågsøy. Etter å ha passert Måløy om styrbord ble kursen satt østover inn Nordfjorden til Rugsund.

Empire besøkte Rugsund sommeren 2004 som det nordligste sted hun til da hadde vært innom. Da Empire tirsdag la til ved Rugsund Handelsted ble nok en ring sluttet. Rugsund ble første møte med et sted i Norge - som vi innen den lange turen har besøkt tifligere. Fra Rugsund og sydover får vi mulighet til å se hvilke forandringer som har skjedd på litt over syv år...

Dykking på Rugsund

Eivind har tidligere besøkt Rugsund mange ganger. Hver påske innen Empire la avgårde på sin lange ferd arrangerte han dykketur til Rugsund for venner og venners venner. Også ved dette besøket ble det tid til et dykk, denne gang sammen med eieren av handelsstedet - som hadde tatt dykkersertifikatet siden Empire sist besøkte traktene...

Ship O’Hoi - Heidi, Eirik, Marius og Eivind www.sy-empire.com

Etter noen dager med stiv kuling ved Stadt var det fortsatt huskestue da Empire seilte fra Fosnavåg til Rugsund. Bilde 8 Etter litt over 7 år på lang seiltur er Heidi og Eivind nå tilbake i kjent farvann langs norskekysten. Bilde 9 Ved det gamle handelsstedet på Rugsund har både Empire og mannskap vært flere ganger tidligere. Eivind har i en årrekke arrangert dykkerturer til Rugsund i påsken.