Atlanterhavstokt med «Christian Radich»

Skoleskipet «Christian Radich» har 75-års jubileum i år. Det skal feires med et jubileumstokt tur/retur Vestindia. Og du kan bli med på turen!

Publisert Sist oppdatert

Starten på første etappe på «Christian Radichs» jubileumstokt går 25. november i år fra Las Palmas på Grand Canaria. Kursen legges vestover mot St. Lucia dit man har beregnet ankomst 15. desember. I resten av desember og frem til avreisen hjemover 6. januar, seiler «Radich» blant øyene i Karibia. Hjemturen starter fra St. Thomas 6. januar 2013 og går til Azorene hvor ankomsten er beregnet til 1. februar.

Seilasen vestover går samtidig med den store ARC-regattaen som også starter fra Las Palmas 25. 11. og som har mål på St. Lucia. Her deltar hele 21 norske båter og rundt 200 seilbåter i alt. Selv om havet er stort og ARC-flåten gjerne blir spredt og har liten kontakt annet enn over radioen, bør det fra «Christian Radich» være gode sjanser for å se mange seilbåter på overfarten. De største og hurtigste ARC-båtene vil nok seile fra skoleskipet under normale forhold, selv om seilskipet har hele 1.360 kvm seil og gjør 14 knops fart i god vind.

Ragnar Kvam blir med

Blant de mange som skal seile med «Christian Radich» er den kjente jordomseileren, forfatteren og Seilas-skribenten Ragnar Kvam. Han skriver i brosjyren Stiftelsen Skoleskipet Christian Radich har laget foran jubileumstoktet blant annet: ¬– Hvem drømmer ikke om å seile over Atlanterhavet? .. Nå er sjansen der. .. Selv har jeg seilt mange år på verdenshavene i en moderne havseiler, men kunne ikke si nei til å sette sjøbein på en ekte fullrigger. Flottere blir det ikke, for du blir vel med? Underveis er jeg sikker på at vi får mang en hyggelig prat om sjø og seil.

Du finner med informasjon på www.radich.no