Lanserer kurs i windsurfing

Denne måneden lanseres Learn2Windsurf i Oslo, med fast kurssted og intensivkurs for flere nivåer på Sollerudstranda ved Lysakerfjorden.

Publisert Sist oppdatert

Learn2Windsurf er en privat aktør som tilbyr kurs i en rekke kurskategorier. I en pressemelding nevnes basic for nybegynneren, Watergirls kun for jentene, Take-Off for de som har kommet litt på vei. Og de som hadde sin første runde på brett tilbake i 80-tallet, lokkes tilbake på vannet med et eget kurs som heter 80-tall refresh. Målet er å vise deltakerne den store revolusjonen som har skjedd for sporten og ikke minst utstyret de siste 20 årene.

Bak den nye satsningen er Norges største kursholder for langrenn; Learn2Ski. Flere tusen kursdeltakere på ski de siste årene har nå inspirert de til å tenke nytt. Og for denne sommer-sesongen satses det friskt med egne kurs for løping og nå også brettseiling.

Med seg i brettsatsningen har Learn2 grunnleggeren Siri Halle, utstyrsleverandøren Rå Sport og Severne. I tillegg til profilerte brettseilere med lang erfaring og meritter i verdensklasse.

Siri Halle i Learn2Windsurf kan også fortelle i pressemeldingen at det er landets mest erfarne og beste instruktører for brett som er med. Og i ukene frem mot sommeren styrkes instrukstaben ytterligere.

For å bygge opp Learn2Windsurf har Siri fått hjelp av blant annet Thomas Føyen, tidligere verdensmester på brett og nå sentral i oppbygging av brettsatsning i flere av landets største seilforeninger. Og Lill Bente Hollstedt, hun har bakgrunn fra internasjonal konkurranseseiling i tillegg til å ha arbeidet som instruktør og trener i en årrekke. I tillegg har Lill Bente bygget opp et stort nettverk for jenter som surfer; www.watergirls.no.

Selv om fokuset for kursene i første omgang er voksne, så går Learn2Windsurf med planer om å også tilrettelegge egne kurs for ungdommer i tiden etter skoletid og frem til kveldskursene starter. Og i sommer blir det også satt opp heldags intensivkurs.

– Ekstra spennende blir det også med fleksible kurs for viderekommende og mindre grupper. Her har utøverne eget utstyr og avtaler tid og seilsted i samråd med instruktøren. Fordi denne typen instruksjon krever mer vind og andre forhold enn det som er normalt innerst i fjorden, skriver Learn2Windsurf i pressemeldingen.

På hjemmesidene http://www.learn2windsurf.no finnes en nærmere beskrivelse av de forskjellige kurstilbudene, og det er allerede mulighet til å melde seg på.