Ny messehavn i Amsterdam

Midt i Amsterdam bygges det nå en ny og moderne lystbåtbåthavn som skal gi plass for besøkende gjester og utstillingsbåter under den årlige HISWA-messen.

Publisert Sist oppdatert

Amsterdam Marina bygges på nordsiden av byen og skal stå ferdig til årets internasjonale båtmesse i Amsterdam, 4. – 9. september.Utstillingen er flyttet fra Ijmuiden til hovedstaden etter synkende interesse. HISWA, den nederlandske båtbransjeorganisasjonen, regner med at den nye marinaen vil skape en rekke nye arbeidsplasser i bransjen. Dessuten vil den bety mye for den store båtmessen som nå vil få en stor flytende avdeling.

En 600 meter molo er bygget ved hjelp av 58 betongsøyler som er stukket 27 meter ned i grunnen. De flytende pontonene bli montert i april og havnen vil åpne for besøkende båtturister allerede i juli i år, fremgår det av en pressemelding fra HISWA.

Flytting av messen fra Ijmuiden til Amsterdam får konsekvenser for Årets Båt juryen som har tetset båter fra Ijmuiden eter messen. Denne testingen egner seg ikke for farvannet rundt Amsterdam, og vil derfor bli fyttet til en annen båtutstilling i Nord Europa.