Ny rekord i dag

«Banque PopulairV» har hun 300 nautiske mil igjen før jorden rundt rekorden er i boks.

Publisert Sist oppdatert

Monstertrimaranen er syd for Irland og holder en fart mellom 30 og 35 knop mot målstreken mellom Lizard point i England og Ushant i Frankrike. Med den farten er det under 10 timers seilas. Rekorden vil dermed bli 45 dager og 10-15 timer, nesten tre døgn raskere enn gjeldene rekord satt av «Groupama» i 2010. Mye tyder på at rekorden blir satt før midnatt.

Mange rekorder

«Banque PopulairV» vil ikke bare sette ny verdensrekord rundt jorda. Den har også satt en rekke rekorder under veis.

Ekvator til ekvator på 32 døgn, 11 timer og 51 minutter

Indiske hav på 8 døgn, 7 timer og 22 minutter

Fra Ushant til ekvator på 5 døgn, 14 timer og 55 minutter

Fra Ekvator til Kapp det gode håp på 6 døgn, 6 timer og 53 minutter

Fra Kapp Horn til Ekvator på 7 døgn, 5 timer og 0 minutter.

Stort prestasjon

I Frankrike er Jules Verne-rekorden store greier. På begynnelsen av 90-tallet ble trofeet «Jule Verne» satt opp til ære for den kjente franske forfatteren. Ideen var å klare å seile jorda rundt på under 80-dager, etter Jule Vernes roman. I 1993 klarte Bruno Peyron det med katamaranen «Commodore Explorer» på 86 fot. Peyron brukte 79 dager, 6 timer og 15 minutter på runden med start mellom Lizard Point i England og øya Ushant i Frankrike.

Siden den gang har rekorden blitt slått seks ganger. De fleste av franskmenn, men også den amerikanske kjendisen Steve Fossett var innehaver av denne rekorden for ett år i 2004. Den gjeldene rekorden ble satt i 2010 av Franck Cammas på «Groupama», en trimaran på 103 fot. Rekorden lyder på 48 dager, 7 timer og 44 minutter. Alt tyder på at «Banque Populair V» vil slå rekorden med over to døgn. Skipper på «Banque Populair V» er Loïck Peyron, Bruno Peyron lillebror.

Følg direkte

På «Banque PopulairV» sendes det til tider direkte-TV under innspurten. Det er også film direkte fra båten med intervjuer og komentarer fra Studio. Dessverre går alt på fransk.

Følg innspurten direkte her.

Ny rekord i dag
Ny rekord i dag