Mot Kapp Horn

Den norske Swan 46 «Anne Mari», på vei til Antarktishalvøya vil idag trolig passere Kapp Horn for annen gang på ekspedisjonen.

Publisert Sist oppdatert

«Anne Mari» la på forsommeren i år ut fra hjemmehavnen i Langviksbukta på Bygdøy på et 14 måneders tokt frem og tilbake til Antarktishalvøya. Eierne Svenning Torp og Tore Bjørn-Hansen har organisert turen slik at rundt 50 forskjellige mennesker deltar på en eller flere etapper underveis.

In disse dager er guttegjengen Fønix som foruten eierne består av Eivind Astrup, Carl Arthur Solberg og Paal Lien på plass i øyriket Tierra del Fuego (Ildlandet) og har som mål å runde Kapp Horn. Trolig vil «Anne Mari» passere det beryktede neset i løpet av dagen idag. Det blir i så fall andre gangen «Anne Mari» passerer Kapp Horn på denne turen, ettersom  båten under Henrik Torgersens kommando også seilte rundt søndag 27. november.

I januar legger «Anne Mari» ut på den mest utfrordende aetappen på dette toktet, da eierne sammen med Edvard Hambro, Wilhelm Munthe-Kaas og Knut Støren setter kurs mot isen og Antarktis-halvøya.

«Anne Mari» skal være tilbake i Norge i august 2012.

Les mer om Anne Mari til Antarktis

Les mer om Drakes Passage