Cruisemannskap på seilkurs

Aida – en av de største cruisesoperatørene i Europa, sender nå alle jobbsøkere på seilkurs før ansettelse.

Publisert Sist oppdatert

SKAL KURSES:Om bord i dette tyske skoleskipet «Lissi» skal nyansette i Aidas cruiseskip lære seg praktisk sjømannskap. fotos: Henrich Nissen-Lie.

Cruiseskipene blir stadig flere og større. Behovet for mannskap øker voldsomt. Men dyktige sjøfolk er mangelvare. Norske sjøfolk har alltid vært ettertraktet som mannskap i cruiseskipene verden over. Selv om de fleste jobbene i cruisebransjen har mer med moderne hotelldrift å gjøre enn praktisk sjømannskap, har alle om bord også viktige, maritime oppgaver ved siden av sine faste jobber. Skjer det noe galt er hele mannskapet drillet for å ta seg av passasjerenes sikkerhet. Blant mannskapet i livbåtene vil man derfor finne både kelnere og kjøkkenpersonale i krevende roller som båtmannskap.

Aida Cruises er et tysk rederi med base i Rostock. Selskapet hadde lange tradisjoner fra tradisjonell skipsfart før de startet med cruise. I dag er Aida eiet av verdens største cruiserederi, det amerikanske Carnival. Aidas moderne cruiseflåte seiler både i Europa, Amerika og Østen. I sommer har et av de største og nyeste skipene, «Aida Sol«», hatt fast rute på norskekysten.

Seiltreningen og sjømannsutdannelsen søkerne til Aidas cruiseskip nå skal gjennom vil foregå om bord i skoleskipet «Grossherzogin Elisabeth e.V», populært kalt «Lissi». Her vil de få praktisk opplæring i alt det nautiske og bli godt forberedt for arbeidet om bord i et moderne flytende cruisehotell. Kurset vil vare i to til fire uker