Blind mann på jordomseiling

Den 62 årige amerikaneren Dennis Howard overlevde kreften, men har bare fem prosent syn. Nå legger han ut på sitt livs største utfordring. Han skal seile solo jorden rundt.

Publisert Sist oppdatert

Dennis Howard er en seilerveteran, men likevel står utfordringene i kø når den 62 år gamle mannen nå skal ut på den utfordrende reisen. Ved siden av  søvndeprivasjon og piratfare er mannene praktisk talt blind.

Han er likevel ikke i tvil om at han kan klare å gjennomføre sitt livsprosjekt. - Jeg må ta utfordingene på alvor 24 timer i døgnet, sier han.

Etter å ha kommet seg gjennom en alvorlig hudkreft måtte ha fjerne det høyre øyet og med betydelig nerveskader til det venstre er Howard idag teknisk sett blind. Legen hans estimerer at han bare har fem prosent syn. - På det venstre øyet kan jeg se som gjennom et sugerør, sier han. - Jeg kan se nummerskiltet på en bil på den andre siden av veien, men jeg kan ikke se veien, sier han.

Han planlegger å legge ut fra SAn Diego, CAL med sin spesialkonstruerte 20 foter i sluttebn av oktober. Seilasen er ventet å ta mellom halvanet og to år og skal avsluttes i Frankrike.

Les mer her