Bok fra Ousland og Thorleifsson

Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson var sommeren 2010 de første som seilte gjennom nordøst- og nordvestpassajen i løpet av en sesong. Det har det blitt bok av.

Publisert Sist oppdatert

Boken «Seilas rundt Nordpolen» er ført i pennen av de to ekspedisjonslederne som har fått Jonas Gahr Støre tkil å forfatte forordet. Den gis ut på Gyldendal Norsk Forlag og lanseres 14. september.

«Seilas rundt Nordpolen» forteller om en vellykket ekspedisjon i en 31 for Corsair trimaran med mindre enn to måneder fra båten forlot Murmansk til den krysset sitt eget kjølvann etter å ha foretatt en polar jordomseiling. Seilerne fikk senere en storstilt mottsagelse foran Fram-museet på Bygdøy og karene hodt samme aften et spennende og underholdende kåseri med bilder og gode historier fra ekspedisjonen i KNS klubblokaler på Dronningen.

De norske seilerne hadde på store deler av ferden også følge med den russiske båten «Peter1» som også gjorde krav på å være først rundt Nordpolen.

Foruten Toffen og Børge deltok flere andre seilere på forskjellige etapper med «Northern Passage».

Børge Ousland legger i høst også ut på en landsdekkende foredragsturné - «Polarkveld med Børge Ousland». Se programmet her