Søk i arkivet

Thorleif Thorleifsson og Børge Ousland med Bindy Wollen mellom seg. Begge fotos David Lomax
Thorleif Thorleifsson og Børge Ousland med Bindy Wollen mellom seg. Begge fotos David Lomax

Hedersbevisning til Ousland og Thorleifsson

Ved en høytidelighet i Royal Thames Yacht Club i London nylig ble Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson tildelt den ettertraktede Tilman medaljen.

Tilman Medal deles ut av Royal Cruising Club of Great Britain til seilere og/eller klatrere som har utvist eksepsjonelle ferdigheter og sjømannskap i ekstreme nord- eller sørområder. Den ble satt opp til minne om seileren og klatrerer Bill Tilman og ble før første gang tildelt John Gore Grimes i 1980. Mange kjente ekstremseilere har siden mottatt medaljen som i 2001 ble tildelt nordmannen Sverre Kræmer som første skandinav. Han hadde da seilt lengre mot nord enn noen annen etter å ha seilt rundt Svalbard.

Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson mottok i år medaljen for ekspedisjonen som bragte dem rundt Nordpolen i løpet av en sesong som første seilbåt i historien.


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen