Halvt båt, halvt kunstverk
Halvt båt, halvt kunstverk
Halvt båt, halvt kunstverk

Halvt båt, halvt kunstverk

Denne seilbåten synker ikke, det skal bare se ut som at den gjør det.

Publisert Sist oppdatert

Han er garantert en kilde til mange unødvendige nødmeldinger, kunstneren Julien Berthier, der han sitter rolig med et smil på en tilsynelatende synkende båt.

Selv om det ser ut som at båten synker er den funksjonell. Den franske kunstneren Julien Berthier kom over den 21 fot lange seilbåten som lå og forfalt i Normandie. Etter å ha tatt over båten kutten han den i to og bygde den om slik vi aldri har sett en seilbåt før.  Og seilbåten får neppe seilt igjen. I stedet har den fått to elektriske motorer. Kunstneren sier til Mail Online at båten er lett å seile, men i litt mer urolig sjø blir det tøffere.

Den 35 år gamle kunstneren sier at han ønsket å fryse øyeblikket, bare noen få sekunder før båten synker, som en forlengelse av det dramatiske øyeblikket. Og det har han virkelig klart. Selv om båten ser lite sjødyktig ut, har han seilt over Den Engelske Kanal. Han har seilt videre til Tyskland, der det ble satt i gang en større redningsaksjon, før han i det hele tatt kom seg til havn.  Redningsaksjonen ble satt i gang til tross for at havnesjefen, brannvakt og havnepoliti var varslet om den uvanlige ankomsten.

– Vedkommende som tok i mot nødsamtalene var ikke varslet, og dermed ble 20 mann sendt ut for å redde meg, sier Berthier.

Denne uvanlige båten er nå solgt for 50.000 pund.