«Solo» i hjemlige farvann

Aasberg på hjemvei

Rune Aasberg ligger nå værfast i danske Thyborøn på vestkysten av Danmark. Med godvær i sikte er vår fremste soloseiler tilbake i Oslo før helgen.

Publisert Sist oppdatert

- Det har vært godt å ha noen dager for meg selv, sier Rune Aasberg til Seilas på telefon fra Danmark. Han har fått god tid til å fordøye miséren med Brookes & Gatehouse elektronikken som førte til at han måtte bryte Route du Rhum regattaen etter mindre enn to dagers seilas.

- Det lå fire års planlegging bak regattaen, og det er selvfølgelig temmelig surt ikke å fullføre. Men jeg bebreider i hvert fall ikke meg selv for at jeg ikke fortsatte, sier Aasberg. - Jeg gjorde virkelig alt jeg kunne, men det var umulig å fortsette seilasen uten at det elektroniske utstyret virket som det skulle. Jeg har hatt problemer med Brookes & Gatehouse helt fra båten var ny, men før start trodde jeg virkelig alt var i orden.

Seilturen tilbake til Oslo var slett ikke planlagt for Aasberg og familien som hadde sett frem til julen i varmere strøk, med seiling under Karibiens sol. - Nå skal jeg pakke båten bort i Norge for vinteren, sier han.

Det er fire år til neste Route du Rhum regatta. - Så langt er det for lenge å planlegge, sier Aasberg til Seilas. - Men at det blir mer regattaseiling med båten, det er helt sikkert. Hans class 40 båt «Solo» er tegnet av Owen Clarke Design. - Den er definitivt konkurransedyktig og jeg hadde ingen fartsproblemer så lenge jeg seilte.

Den neste store regattaen for 40 foterne blir Global Ocean Race i 2011. - Det tar for mye tid, sier Aasberg, men det kan jo hende jeg seiler med andre på en etappe eller to. Aasberg er kommet godt inn i det internasjonale soloseilermiljøet og han forteller at det er mange som har lagt merke til seiren i England Rundt regattaen i sommer.