Frederico Michettis tips var å bruke fokka mer aktivt.
Melges i full plan.
«Avalance» sekunder før masten falt ned.

Sesongavslutning med brak

Tøffe forhold på Hankø førte til mastebrekk. Magne Klann var på plass med kamera. Se heftig film.

Publisert Sist oppdatert

– Vi fulgte «Avalanche» med fotobåten når den brakk masten, forteller Klann til Seilas. Han var sammen med Frederico Michetti i en RIB lørdag og søndag.

– Jeg tror de røk akterstaget. Mannskapet med Didrik Godager i spissen fikk raskt kontroll på utstyret, forteller fotografen.

Proff coaching

Melgesklubben har holdt koken hele oktober med helgesamlinger på Hankø. Denne gang under kyndig coaching av tre ganger verdensmester i Melges 24; Frederico Michetti. Det blåste «kjepper og spyd» på lørdag, med tidlig avslutning og ett mastebrekk som resultat. Søndagen blåste det også friskt, men ikke verre enn at 3 seilaser ble gjennomført. Frederico delte rundhåndet av sin erfaring, og hadde mye konkret å komme, også til de beste.

Plukk opp fart

Verdensmesteren hadde ikke problemer med å dele sine erfaringer, tross for at flere av hans konkurrenter kan bli enda farligere.

– Michetti rådet seilerne til å bruke fokka mer aktivt.

Falle litt ned for å plukke opp fart, og heller seiler med dypere fokk og innslag.

Kommer med bok

Magne Klann fikk være med på banen for å ta bilder til «Seilerboka» som kommer til våren. Noen av bildene blir å finne som «eye-candy», og i kapittelet om regattaseiling. Det var utfordrende forhold for fotografering også, og i perioder var det bare det vanntette kompaktkameraet som kunne brukes.