Satser på kurs i syden

Er du dårlig motivert til å lese til Båtførerpøven eller ta skipperkurs hjemm, er kanskje et kurs i syden et godt alternativ.

Publisert Sist oppdatert

EKSAMEN I SOLEN: Da Seilas tok Båtførerprøven i Kroatia i 2007 besto alle deltakerne prøven. foto: Linn K. Hansen.

Turopertøren Inspiratour har siden 2006 tilbudt Båtførerprøven som en del av seilkurs- og «leirskole for voksne» –ferie i Kroatia. Disse kursene har vist seg å være så populære at turoperatøren i 2011 satser enda sterkere på Båtførerprøve-turer ved Adriaterhavet.

Fem uker

Det vil ble arrangert totlat fem turer med Båtførerprøven og seiling blant øyene i Kroatia. Det første kurset går allerede i påsken, det vil si 16.-23.april . Etter dette blir det to ukeskurs fortløpende, mens den siste seil- og Båtførerprøve-turen går 2. juli. Alle turene går fra lørdag til lørdag med oppstart i Split.

100 prosent har bestått

–Teori og praksis går hånd i hånd, og er en veldig behagelig, sosial og effektiv måte å lære på. Selve prøven foregår etter endt uke på havet, i Kroatia.
 Seilruten blir valgt etter vær- og vindforhold, sier Caroline von Simson i Inspiratour-, som har seilt som skipper i Kroatia i åtte år.

Hun forteller at av de 83 personene som har tatt Båtførerprøven i Kroatia siden oppstart 2006 har samtlige bestått. – To personer har valgt å ikke ta prøven, fordu de har tatt turen som ren ferie og vært med som følge.

Videregående kurs på Lanzarote

Ønsker du å videreutvikle seilkunnskapene eller invitere hele familien til å gå på kurs sammen, har Naviko seilskole flere kurs på Lanzarote i vinter Velg blant  kombikurs, familiekurs, samt én og to-ukers uker skipperkurs.

Les mer om Båtførerprøven i Kroatia her