Populær båtvettskole på Fevik

Redningsselskapets Båtvettskole på Fevik er så populær at det er ventelister for å komme med, skriver Grimstad Adressetidende.

Publisert Sist oppdatert

Det er andre året Redningsselskapet arrangerer den populære Båtvettskolen på Fevik. De som får plass lærer riktig livredning og godt sjø- og båtvett.

– Redningsselskapet har denne sommerskolen for å lære barn og unge sjøvett. De aller fleste av dem som er med her bor nær sjøen, og det er derfor viktig at de kan bruke båter på en sikker og god måte. Mange av dem kan bare bruke motorbåter, men det er viktig å lære dem både å ro og seile også, sier Erik Hult, instruktør på Båtvettskolen og lærer på Fevik Maritime Leirskole som er Redningsselskapet samarbeidspartner til å arrangere sommerskolen.

– En viktig side av at barna lærer godt sjøvett her er at det har en smitteeffekt på voksne. Det gjelder for eksempel ved bruk av redningsvest. Det er nesten ingen alvorlige båtulykker blant barn, mens mange voksne blir skadet på sjøen. Det skyldes blant annet at nesten alle barn bruker redningsvest og ikke de voksne, sier han.

Barna lærer sjø- og båtvett på flere måter. De får blant annet undervisning, instruksjon og demonstrasjoner om roing, seiling og livredning i tillegg til at de får prøve seg på og å bruke de ulike teknikkene etterpå.