Inspeksjon utsatt til mandag

Dårlig vær i Murmansk gjør at myndighetene har utsatt inspeksjonen av «Northern Passage» til mandag.

Publisert Sist oppdatert

Bildet over viser losen som kom ombord før Murmansk. Foto fra ekspedisjonens blogg.

Dårligh vær med kraftig vind og striregn har gjort at de russiske myndighetene har utsatt inspeksjonen av «Northern Passage» til mandag. Igår var det imidlertid sol og 17 grader i Murmansk. 

Den norske trimaranen med Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson ligger fortøyd mellom en stor lekter og atomisbryteren «Lenin», søsatt allerede i 1957 som verdens første i sitt slag, men som idag er museum.

Børge og Toffen er ikke bekymret over utsettelsen. Kraftig nordavind har dyttet isen sørover og Karastredet er derfor blokkert. Denne passasjen mellom Novaya Semlya og fastlandet er den første flaskehalsen underveis. Gitt at det er 10-14 dagers seilas hit fra Murmansk, er det ingen hast med å komme avgårde.

I mellomtiden nyter karene gjestfriheten til nabobåten der det til og med er sauna ombord.

Hjelperen Viktor bistår med en del praktiske detaljer, som for eksempel å sende matrasjoner til den sibiriske havnen Tiksi for på den måten å telle båten den første tiden.

Igår var et russisk TV team om bord for å lage en rapport om nordmennenes ekspedisjon. Idag kommer den russiske deltakeren Stanislav ombord. Da blir det stor pressekonferanse på atomisbryteren «Lenin».