Digitale utgaver av Båtliv og Seilas i bokhylla på iPad.
Jon er teknologi-ansvarlig i Seilas og ser iPad som en spennende fremtid. Vi leverer alt nå innholdet som gjør at du kan lese Seilas på produktet.
Seilas på iPad blir litt mindre enn papirutgaven, men sidene kan greit leses uten at man bruker zoom-funksjonen.

Seilas på flere plattformer

Er du heldig og har fått deg en iPad, kan du i dag sette deg ned i sofaen og lese bladet elektronisk. Se film.

Publisert Sist oppdatert

Seilas har de siste årene bygget opp et elektronisk bladarkiv. Dette arkivet får våre abonnenter gratis tilgang til for privat bruk, mens andre kan kjøpe enkeltartikler for 50 kroner, eller fra 2010 også hele blader.

iPad gir muligheter

Å lese blader på en PC er ikke særlig egnet, men med iPad blir det noe helt annet. Skjermen er krystallklar, og selve enheten kan du ta med deg over alt. Med iPad kan du lese Seilas på bussen, i sofaen, i sengen eller på do, akkurat slik du leser papirutgaven av Seilas. Det eneste stedet papirbladet er å foretrekke er i cockpiten. iPaden gjør seg best innendørs, selv om det er fult mulig å bruke den ute også.

Flere muligheter

På noen områder er den elektroniske utgaven bedre. Du kan søke på enkelt ord i hele bladet. På filmen under søker vi på ordet iPad, og sannelig finner den artikkelen om iPad i siste Seilas. Så langt har elektroniske blader vært en salgsuksess på iPad. Bladet Wired har solgt over 90 000 kopier av sitt digitale magasin på kort tid, noe som er mer enn papirutgaven. Om det blir økonomi til det i Seilas vil vi også utvide innholdet på den elektroniske utgaven. Vi kan legge til filmer, eller flere bilder fra tester osv.

Fungerer i dag

iPad har en bokhyllefunksjon. Der setter du bøkene, og bladene du har kjøpt, akkurat som bokhyllen hjemme. For båtbrukere er dette ypperlig. Du kan legge inn nyttige artikler fra Seilas, eller manualer på båtens utstyr, om du har disse som PDF. På den måten kan du kjapt finne frem nyttig informasjon som du trenger om bord.

Vi har lastet ned Navionics kartprogram på iPaden og testet dette. Systemet fungerer meget bra, selv om vi har en billig iPad uten GPS. Skal du bruke iPaden til navigasjon, så kjøp 3G-utgaven som har innebygget GPS. Test kommer senere i sommer, så følg med på seilas.no.