Seilas dekker Tall Ships' Race

Hanne-Sofie Strømberg (19) seiler som frivillig mannskap på «Christian Radich», og vil samtidig skrive for Seilas under Tall Ships’ Race i sommer.

Publisert Sist oppdatert

KLAR FOR SKUTESEILAS: Hanne-Sofie Strømberg (19) fra fjorårets Tall Ships' Race i Østersjøen. Foto: Linn Krogh Hansen.

Den tidligere landslagsseileren i E-joller mønstrer på «Christian Radich» 2. juli i Trondheim, og vil etter planen følge med skuta til hun ankommer Kristiansand i forbindelse med Tall Ships’ Race.

19-åringen fra Engelsviken utenfor Fredrikstad er nettopp ferdig med første året på sivilingeniørstudiet på NTNU, men har også erfaring fra NRK i forbindelse med en arbeidsuke og liker å skrive.

– Da jeg sluttet med E-joller fikk jeg lyst til gjøre noe nytt, så jeg ble med på «Statsraad Lehmkuhl». Der fikk jeg høre at jeg som østlandsjente egentlig hørte hjemme på «Radich».Dermed ble jeg med i fjor under TallShips' Race i Østersjøen. Og nå er jeg bitt av basillen, sier Hanne-Sofie.

Før Radich-seilasen skal Hanne-Sofie delta i NM for E-joller i Tønsberg den siste helgen.

– Jeg har egentlig sluttet for to år siden, men stiller nå for at det skal bli nok båter til å fylle kravet for NM-statusen, forteller Engelsviken-jenta, som har deltatt i EM for E-joller tre ganger.