Abby Sunderland trolig i live

Den 16 årige jorden rundt seileren Abby Sunderland er trolig i live og flytende et sted i det Indiske hav etter at hun torsdag aktiverte nødpeilesenderen ombord.

Publisert Sist oppdatert

Henvendt til journalister utenfor famiiens bolig uttalte familiens talsmann Jeff Casher at han hadde snakket med henne kl 03.45 torsdag etter at hun hadde gått igang med å sjekke noe av utstyret ombord. Ca. en time senere aktiverte hun nødsignalene fra båten, som automatisk sendte signaler til hennes familie samt til Kystvakten.

Casher uttalte at familien ser tre muilge senarier. Enten har hun mistet masten og er dermed ute av stand til å seile båten, hun kan ha truffet noen som har kullseilt båten, eller hun har brukket en arm eller et ben etter å ha blitt kastet rundt i dårlig vær. 

- Hun aktiverte nødpeilesenderen, ikke fordi hun var ute av stand til kommunikasjon, men fordi noe annet har gått galt, sa Casher. Man har klare rutiner for når nødpeilesenderen skal aktiveres. Å miste kommunikasjon er alene ikke noen grunn, sier han.

Famiien håper nå at en Qantas Airbus, innleid av staten skal være istand til å få kontakt med henne. Vanntemperaturen er mellom 12 og 13 grader, med Sunderland har utry ombord til å håndtere en krise, inkludert tørrdrakt og redningsflåte.

Les mer her