Endringer i sikkerhetsreglene 2010-2011

ISAF har nå publisert de endringene i Sikkerhetsreglene som ble vedtatt i november, og KNS har oversatt dem

Publisert Sist oppdatert

Det ingen store endringer, men en hel del små nyheter og rettelser. For de som skal ha Sikkerhetskurset til Watski 2 star etc, så er det nå vedtatt hvordan disse sertifikatene kan fornyes etter utløpsdatoen etter 5 år.

Norges Seilforbund kommer innen kort ut med informasjon overfor seilere og kursholdere om ISAF Offshore Personal Survival Course - oppfriskningskurset.

Færderseilasen benytter som kjent kategori  4 fra ISAF Offshore Special regulations. Kategori 4 er for er laget for korte seilaser som går nær kysten i relativt varme og beskyttede farvann, vanligvis i dagslys.

Det er ikke planlagt noen innskjerpende endringer for Færderen 2010. Vi lager noen flere unntak som skal gjøre at Klassiske treseilere skal klare seg innenfor reglene, samt at vi også kun kommer til å kreve "reveanordning" på storseil.

Dette var også foreslått innført i reglene, men ble utsatt og en arbeidsgruppe skal se på hele paragrafen om hardværs og stormseil. Den vedtatte endringen i maksareal på stormseil ble da også fjernet og for 2010 vil arealene være de samme som tidligere.

KNS har allerede oversatt og oppdatert ekstraktet for kategori 4 som kan lastes ned fra KNS.no