Slik ser cockpiten ut nå. Både teak og Kebony har fått en grå patina. Fargematchen er overraskende god.
Kebony legges i cockpiten i mai. List langs cockpitbenk og cockpitdørken er i teak.

Langturseilere søkes for testing

Kebony er et spennende alternativ til teak. Nå ønsker det norske selskapet å teste produktet under tropesol.

Publisert Sist oppdatert

Kebony behar utviklet en metode for å herde tresorter. Metoden gjør at trevirket blir hardere og får lengre levetid. Kebony bruker lønn for trevirke til båt. Utseende blir svært lik teak, og egenskapene enda bedre i følge firmaet.

Testes av Seilas

Vi har testet Kebony som et alternativ til teak i sommer. Resultatet så langt har vært meget bra. Kebony har blitt montert sammen med teak som er slipt ned for å matche fargen. I løpet av sesongen har både teaken og kebonyalternativet fått den naturlige grå patinaen som teak skal ha for å gi maksimal beskyttelse.

    Kebonyen virker hardere og er glattere i strukturen. Jeg har ikke opplevde det som glattere enn teak, men det har vært montert i cockpiten hvor man ikke går så mye.

Les: Test av Kebony

Kebony i tropesol

Kebony har fått stor oppmerksomhet av internasjonale båtprodusenter som endelig har funnet et godt miljøvennelig alternativ til teak. Mange seilbåtprodusenter ønsker dokumentasjon på hvordan materialet fungerer i tropesol. Kebonys forskning viser at egenskapene er på høyden med teak og i noen tilfeller bedre, men firmaet vil nå vise dette i praksis.

Les: Wallydesigner vil ha Kebony

Søker langturseilere

Kebony har spurt Seilas om vi kan hjelpe dem med å finne en egnet på for å teste ut Kebony som et alternativ til teakdekk. Firmaet vil dekke kostnaden ved å få dette lagt. Kravet er at båten seiler til Karibia 2010/2011 og helst deltar i ARC. Om du skal videre jorden rundt er det bare bra.

   Kebony vil også kunne disponere båten i noen tilfeller for å vise frem produktet til presse eller til båtbransjen.

   Kebony ønsker også å få jevnlig tilbakemeldinger om produktet. En nettside som viser utviklingen og slitasjen er tenkt. De har også noen tanker rundt eksponeringen av merkevaren Kebony på skrog eller seil.

Vil du vite mer om Kebonys prosjekt så ta kontakt med oss i Seilas. Du finner Linn Krogh Hansens e-post adrese her.