Fem britiske seilere anholdt i Iransk farvann

Fem britiske seilere anholdt i Iransk farvann

Seilerne var på vei fra Bahrain til Dubai for å delta i Dubai-Muscat Offshore Sailing Race, regattaen som i helgen ble vunnet av Claus Landmarks L-43

Publisert Sist oppdatert

De fem seilerne ble anholdt etter at båter deres, Team Pindar Volvo 60 uten at mannskapet var klar over det, seilte innenfor iransk territorialfarvann. Det samme rapporterte Claus Landmark å ha gjort under Dubai-Muscat regattaen, men den norske båten slapp da unna med en avdarsel fra et iransk patruljefartøy.

Båten som er eid av Sail Bahrain og bemannet med fem britiske selere ble oppbragt av et fartøy fra den irananske marine 25. november. De fem seilerne befinner seg fremdeles i Iran, men skal være trygge og komfortable og deres familier er informert.

Den britiske utenriksministeren David Miliband uttalte i London igår: - Vår ambassadør i Teheran har tatt saken opp med det iranske utenriksdepartementet og vi har diskutert saken med den iranske ambassaden i London. Jeg håper saken snart finner sin løsning. Vi er i god dialog med myndighetene i Iran, og med seilernes familier, sa utenriksministeren.

Les mer her

Team Pindar/Sail Bahrains erklæring