Mohawk II seiler til sommeren

Mohawk II seiler til sommeren

Etter en siste innsprøytning av midler fra Oslo Kommune blir sjøspeidernes Mohawk II nå seilklar til sommeren

Publisert Sist oppdatert

Mohawk II ble nedrent av en fiskebåt i innseilingen til Vlissingen i Holland sommeren 2004, og det så lenge stygt ut for om båten noen gang kom til å seile igjen. Da båten ble hevet fra bunnet var skadene store både på båt og rigg, og erstatningssummen på halvannen million kroner ville ikke komme langt når båten skulle repareres.

Stiftelsen som eier skuta har tatt opp et lån på fem millioner kroner, men selv det var ikke tilstrekkelig til å ferdigstille båten. Man var derfor nødt til å hente ytterligere midler og søkte  Oslo kommune om tre millioner. Dette ble bevilghet under mandagens budsjettmøte i bystyret.

- Vi synes det er flott at Oslo kommune kan være med på å sikre at Mohawk II gjøres ferdig og kan drives videre, sier venstres Kjell Veivåg til Aftenposten Aften. - Sjøkorpset driver en viktig virskomhet, og vi vet at arbeidet betyr mye for mange ungdommer i Oslo. I tillegg er Mohwak II en av Oslofjorden vakreste båter.

Mohawk II ligger nå ved Isegran-verfter i Fredrikstad der stuttarbeidene på båten skal gjennomføres med kyndig båtbyggerhjelp.