Gir opp rekordforsøket

Etter alvorlig skade på den aktre bærearmen til lo flottør måtte Franck Cammas igår gi opp rekordforsøket på Jules Verne Trophy med maxitrimaranen «Groupama 3»

Publisert Sist oppdatert

Klokken 1216 UT igår måtte skipperen på den 105 fot store trimaranen Groupama 3, Franck Cammas, gå til det tunge skritt og kalle opp ledelsen for Jules Verne Trophy for å informere om at den aktre armen for forbinder hovedskroget med den ene flottøren hadde brukket og dermed påført flottøren alvorlig skade. Til tross for skaden fortsetter Groupama 3 langsomt mot Kappstaden ca 3000 km unna, og dermed gir opp forsøket på å erobre Jules Verne Trophy ved enne anledningen.

Det var ca 1200 UT igår at et kraftig smell ødela muighetene for Franck Cammas og hans besetnng på ni i å slå Orange 2's jorden rundt rekord, satt i 2005 med 50 døgn 16 timer og 20 minutter. Et skott i armen som forbínder skroget med en av flottørene ga etter i den kraftige sidevinden med røff sjøgang.

Mannskapet visste at de måtte holde stor fart for å holde seg i den riktige sektoren av varmefronten for å henge på "toget" mot Kapp det Gode Håp. Skaden førte til at lo skrog startet å vibrere og man kom raskt til den konklusjon at man måtte gi opp rekordforsøket også denne gangen. Forrige gang kullseilte trimaranen rett røsr for New Zealand.

Les mer her

Film tatt opp i går rett før båten fikk skader.