Klare til å hoppe i sjøen fra skøyta.
På vei utover etter NSSRs «Askerbøringen».
Venter på redningen
Janna fra Redningsselskapet på plass i flåten.

Venter på redningen

Seilas' og Båtlivs reportere sitter i skrivende stund sammen med Redningsselskapets Janna Nevra Aarvik og venter på å bli plukket opp fra sjøen utenfor Stavern.

Publisert Sist oppdatert

SURT: Guttene venter på at noen skal få signalene de sendte ut og komme å hente dem.. Alle foto: MMS-bilder fra Axel Nissen -Lie, Jørn Finsrud og Janna N. Aarvik.

Seilas' Axel Nissen-Lie og søsterbladet Båtlivs Jørn Finsrud ligger for øyeblikket våte og kalde i en redningsflåte på havet og venter på at hjelpen forhåpentligvis kommer. Axel forteller at det er forholdsvis lite sjø utenfor Stavern, men at de små bølgene som er der kjennes godt.

Temperaturen er rundt to grader pluss, med snø i luften da de ble tauet ut til «havaristedet» av redningsskøyta «Askerbæringen» i formiddag.

For selv om det er kaldt og ikke helt komfortabelt, dreier det denne gange seg om en test.

Målet er å oppleve hvordan det er å hoppe i sjøen, krabbe inn i flåten og ligge der i tre-fire timer mens man venter på at noen skal hente en. Samtidig ønsker de å finne ut hvordan en redningsflåte oppfører seg i vannet, og hvordan og hvor fort den driver i forhodl til vind og bølger. Flåten som brukes er en Ocean Plastimo-flåte for seks personer med dobbelt bunn.

– Vi har fått låne overlevningsdrakter av Redningsselskapet, så det gjør det  hele litt mer komfortabelt. Men vi vil jo likevel finne ut hva vi savner av ting og utstyr foruten de få tingene vi har med oss i den lille vanntette grab-bagen, samt om vi blir sjøsyke av å ligge der, forteller Axel på telefon.

For kort tid siden sendte gjengen ut nødmelding til Hovedredningssentralen. Så nå er det bare å vente på at hjelpen kommer..For den øvrige båttrafikken i området er ikke nos å satse på. Kun én seilbåt har passert flåten på de timene de har ligget og drevet.