Vil seile to ganger rundt jorden non-stop

Tyskfødte Bernt Lüchtenborg har satt seg som mål å bli den første i verden til å seile rundt jorda to ganger uten å sette bena på land.

Publisert Sist oppdatert

Bernt Lüchtenborg vil seile rundt jorda to ganger i strekk. Først en oppvarmingstur i medvind, deretter en hjemtur i motvind – en reise på over totalt 65 000 sjømil. Lüchtenborg har begitt seg ut på denne spennende reisen for å sette fokus på to problemstillinger som er viktige for ham: underprivilegerte barns manglende skolegang og klodens klimaendringer. Underveis vil han ta vannprøver og målinger i havene omkring Sydpolen, og disse kan bli et viktig bidrag til større innsikt i klimaendringene. 


Lüchtenborg kaller prosjektet sail2horizons,  «seil til horisontene». 



Med tre overvåkningskameraer på båten, kan han sende direkte oppdateringer hjem hele veien i løpet av den dobbelte jordomseilingen.

Kameraene dokumenterer reisen

Overvåkningskameraprodusenten Mobotix har sponset tre kameraer som skal følge Lüchtenborgs lange reise. Et kamera i masten gir et panoramabilde over forstavnen, et annet kamera gir utsyn over styrehusets bakdel og et tredje kamera dekker den fremste delen av styrehuset. Mobotix-kameraene vil sende både video og stillbilder som skal dokumentere Lüchtenborgs reise på verdenshavene.

 

Følg med

Kameraene på båten arbeider sammen med loggboksprogramvaren TripCon. Dermed vil det være mulig å se direkteavspilling fra båten når værforholdene tillater det. Her vil Lüchtenborg komme med betraktninger om livet om bord, og imens kan du se over skulderen hans og seile med båten i sanntid.

 

Se mer på sail2horizons hjemmeside www.sail2horizons.com , hvor du også kan følge Lüchtenborgs rute.