Gir blaffen i båtførerprøven

Gir blaffen i båtførerprøven

Ungdommen gidder ikke å ta båtførerprøven. Antallet som tar båtførerprøven er halvert fra i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Interessen for båtførerprøven har sunket som et lodd siden det i fjor høst ble kjent at alle som er født etter 1980 må ta båtførerprøven innen 1. Mai neste år. Nå slår Sjøfartsdirektoratet alarm.

–    140.000 nordmenn må ta båtførerprøven innen de nye reglene trer i kraft i mai neste år, men da må de forte seg. Det kommer ikke til å være kapasitet nok til at alle får tatt eksamen neste år om ikke ungdommen melder seg på kurs nå, sier underdirektør Jon Aicher i Sjøfartsdirektoratet.

Ifølge Aicher har kun 4400 personer tatt båtførerprøven siden nyttår i år. Det er nær en halvering av antallet fra i fjor. Da tok 8470 personer båtførerprøven i samme tidsrom.

–    Det kan bli et helvete for alle som vil ta båtførerprøven på nyåret neste år. Og jeg kan love én ting: Vi kommer ikke til å gi en eneste dispensasjon fra kravet om obligatorisk båtførerprøve neste år, sier Aicher.

Er du født 1.1.1980 eller senere og skal føre fritidsbåt med lengde over åtte meter, eller som har motor med effekt mer enn 25 HK, da må du fra 1. mai 2010 ha båtførerbevis. Les mer om båtførerprøven på nettsiden til Sjøfartsdirektoratet.

http://www.sjofartsdir.no/no/vis_sjovett/obligatorisk_batforerbevis/