Sponsor krever erstatning etter redningsaksjon

Sponsoren bak en av deltakerne i Vendée Globe regattaen har varslet at de kan gå til søksmål for å få erstattet tap etter en redningsaksjon

Publisert Sist oppdatert

Nå kan også Vendée Globe regattaen havne i en sviende rettstvist etter at Vincent Rious sponsor, det franske byggevareselskapet PRB har erklært at deres utgifter etter redningaksjoen av Jean Le Cam vest for Kapp Horn har vært nær en million dollar. Nå vil de ha pengene tilbake.

Vincent Riou fikk skade på PRB's dekks spreader da han streifet kjølen til den kullseilte VM Matériaux for å komme nær nok til å plukke opp seileren Jean Le Cam som lå i vannet etter å ha kommet seg ut av vraket. Flere dager senere, ved innseilingen til Beagle Channel, nær Ushuaia raste masten i vannet. Båten ble deretter skipet tilbake til Frankrike på en lastebåt. Kostnadene ved transporten og ny mast har nå kommet svimlende nær en million US dollar.

RB undersøker nå mulighetene for å gå til søksmål mot regatta-arrangøren, personene bak arrangementet, eierne av VM Matériaux, båtens forsikringsselskap og Jean Le Cam.

Riou sier han ikke selv er involvert, men at han ser positivt på fremstøtet.

Les mer i Yachting World