Seilbåteiere våkn opp
Happy Happy stod på en meget smal krybbe
Hvor lenge står denne, spurte Ingar på båtplassen. Svaret var desverre kun noen timer.

Seilbåteiere våkn opp

–Spørs om eierne av nabobåtene her sover godt om natten. Nordvesten treffer midt fra siden og den kan bli sterk her i Høllen..., skrev Ingar på Båtplassen. Noen timer senere veltet båten.

Publisert Sist oppdatert

Skulle tro alt oppstusse rundt massevelten i Bærum denne uken, og tilsvarende hendelser i fjor hadde lært seilbåteierne å sikre sin båt under opplag.

Skjedde igjen lørdag

Denne helgen skjedde det i Kristiansand. En Farr 40 stod plassert på en smal krybbe. Med lang kjøl kommer vindfanget til skroget og masten megte høyt opp. Båten lå med bredsiden til mot vinden, helt åpent. På diskusjonsforumet Baatplassen.no ble denne båten diskutert, noen timer senere var det veltet.

Du kan lese diskusjonen her.

Etterlyser kvalitetssikring

Seilas hadde en sak om vinteropplag i nummer 8 med overskriften, Unngå haveri under vinteropplaget. I artiklen kommer det fram at takstmannene Geir Tørmoen og Kjell Arne Ammundsen fra IF undrer seg over at myndighetene ikke stiller noe krav til kvalitessikring av opplagskrybber. Tørrmoen mener at mange undervurderer hva som skal toil for at båten skal stå trygt på land. Det gjelder både produsenter av krybber, båtforeningsfolk og andre som har befatning med å sette båter i vinteropplag.

Du kan laste ned artiklen her.