Super seilside for jenter

Super seilside for jenter

Elisabeth Wergeland tilbringer det meste av fritiden sammen med mannen Anders og boxeren Luna om bord i parets båt «Don't Worry»,  en franskbygd ketch av merke Jouet. Nå har hun laget en webside for seilglade jenter.

Publisert Sist oppdatert

Foto til høyre: Elisabeth Wergeland. Foto: mannoverbord.com

Seilas har tidligere publisert flere av reisebrevene fra Elisabeth og Anders langtur med båten «Don't Worry».

Nå har Elisabeth laget en webside, som heter www.mannoverbord.com.

Bakgrunnen for opprettelsen av siden har nettopp med kjønnsfordelingen om bord å gjøre, og blant  situasjonene som beskrives er hva kvinnen skal gjøre hvis mannen faller over bord.

På websiden finner du en rekke gode råd om alt fra praktisk seiling og sikkerhet til tips og råd om hvilke materialer man bør velge til sengetøy. Gode ideer til hva du kan lage av god mat når ovnen svikter e rogså tatt med.

Ideen til websiden dukket opp under en langtur i 2005/2006. Elisabeth skriver følgende:

Vi møtte mange seilere av flere nasjoner. Fellesnevneren hos de fleste var ansvarsfordelingen ombord. Mannen sto til rors og tok seg av forskjellige reparasjoner, mens kvinnen hadde ansvar for matlaging, rengjøring, barnepass, fendere og fortøyning.

Det virket  som om det var slik fordi kvinnene var usikre på å kjøre/seile båten og gjorde de tradisjonelle oppgavene som hun var mer sikker på.