Jorden rundt seiler reddet drivende fisker

En fiskebåt som hadde drevet rundt i Karibien i 20 døgn etter motorhavari fikk i helgen assistanse fra en av deltakerne i World ARC

Publisert Sist oppdatert

World ARC deltakeren «Tillymint», en Oyster 82 som deltar i World Cruising Club's jprden rundt rally var i helgen involvert i en dramatisk redningsaksjon da den var på vei fra St.Lucia til Panama. Det lille åpne fiskefartøyet,  «Vegas» fra  St.Lucia, hadde drevet omkring i 20 etter motorhavari.

Tidlig om morgenen 26. januar i posisjon 13˚28N 67˚23W, 80 nm fra Aruba, hørte mannskapet på vakt ombord på «Tillymint» svake rop om hjelp i nærheten. De kunne imidlertid ikke se noe annet fartøy, men da man fikk tatt ned seilene og snudd båten mot ca. 25 knops vind, så de fartøyet som nå hadde tent et lite bål på dekk for å få oppmersomhet. Fiskerne var nå i en deserat situasjon ettersom de ikke  hadde kunnet sende nødsignaler til andre båter som tidligere hadde passert kloss opptil.

Uheldigvis mistet fiskerne kontroll over bålet på dekk og mannskapet på båten måtte hoppe i sjøen for å unslippe flammene. Et av mannskapene ble reddet og tatt ombord i «Tillymint», men på grunn av mørket var man ikke  istand til å lokalisere de øvrige tre fiskerne.

Under ordre fra MRCC «Curacao», fortsatte «Tillymint» letingen i området, og ble etter hvert  assistert av andre deltakere i World ARC, «Southern Princess», «Grey Lady», «Harmonie», «BlueFlyer» og «Strega», samt et fly fra kystvakten.  Det nederlandske kystvaktskipet, «Jaguar» ble også sendt til området for å koordinere letearbeidet, og den overlevende Sherwin John fra St.Lucia ble satt ombord på «Jaguar». Till tross for store anstreengelser lyktes det ikke å finne de tre andre fiskerne og  alle World ARC båtene fortsatte seilasen med kurs for Panama.