Avsluttende Båtførerprøve-eksamen under palmene.
Kurs for en hver smak og behov

Kurs for en hver smak og behov

Vi har sett på forkjellige typer kurs, både praktiske  og teoretiske. For hvis det blir obligatorisk med båtførerbevis vil også seilere være nødt til å sette seg på skolebenken.

Publisert Sist oppdatert

Vi har i sommer vært i Kroatia og tatt Båtførerprøven og seilkurs under ett. Med norsk skipper og instruktør bodde vi på seilbåt i seks dager hvor vi seilte rundt i skjærgården utenfor Dubrovnik på dagtid, hadde teori under palmene  om ettermiddagen, og spiste middag på lokale tavernaer med god mat og drikke til om kvelden. Samtlige besto kurset og fikk samtidig nødvendig praktisk øvelse i navigering.  Båtførerprøven i Kroatia kan du lese mer om i Seilas nr 8, som er i salg fra  9.oktober.

Det er forøvrig ikke bare navigasjon og teori man kan lære på seilkurs. I nr 8 kan du også lese om samlivskurs i seilbåt . Tove Selnes og Pål Børresen har siden 1998  arrangert samlivskurs på fritiden. I løpet av årene har vel 500 par vært innom kursene de har arrangert. I fjor sommer fikk de ideen til å kombinere denne fritidsbeskjeftigelsen med en annen lidenskap. Begge er ivrige seilere, og siden de i dag ikke eier egen båt så har de pleid å tilbringe høstferien på leid båt i Middelhavet.

Tips til flere forskjellige kursarrangører finner du også i nr 8.

Her er linker til aktuelle kursarrangører som Seilas har vært i kontakt med:

Redningsselskapet, Wave-butikkene, Nautic Sailing,  Oslo seilskole, Norsk maritim kveldsskole, Aftenskolen,  Båtførerprøven.com, Trygg og sikker, Flying Start, KNS, OsloTromsø SF, Lunde Båtskole, Båtførerprøve og seilkurs i Kroatia.