OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Flodskipperkurs» i Moss

Hvis du skal seile gjennom Europas indre kanaler og vannveier vil du i mange tilfeller trenge et såkalt «Flodskipper- sertifikat».  Nå har du muligheten til å ta dette i Moss til høsten.

Publisert Sist oppdatert

Harald Molvig  planlegger å seile gjennom de europeiske kanalene til Middelhavet 2009. Via sitt medlemskap i danske  Foreningen Til Langtursejladsens Fremme, Danmark (FTLF), har han fått kjennskap til  kravet om å ha et såkalt «Flodskippersertifikat» som vil gjelde for de indre vannveier, floder og kanaler gjennom Europa til Middelhavet.

Kravet har sin rot i, at en rekke europeiske land har tiltrådt den såkalte CEVNI – forordningen. CEVNI står for «Code Europèen des Vois de la Navigation Intèrieure», som betyr forskrifter for seilas på de indre vannveier.

Etter kontakt med FTLF i Danmark, vil det være mulig å gjennomføre et kurs i Moss en lørdag i november 2007, dersom det viser seg å være interesse for kurset.

Kurset omfatter signaler og vikepliktregler på kanalene, samt informasjon om etikk og sluseteknikk. Kurset blir avsluttet med en egen prøve. Flodskipperbeviset vil være gyldig i alle land i Europa som er tilsluttet CEVNI-konvensjonen.

Kurset er naturligvis like aktuelt for motorbåtturister som seilturister.

Dersom du er interessert i et høstkurs i Moss, så ta kontakt med undertegnende, helst på mail: post@pierina.no

Kontaktperson: Harald Molvig, telf.: 95906778

Alle foto: Harald Movig.