Hardværsfokk et unødig sikkerhetskrav?

Hardværsfokk et unødig sikkerhetskrav?

Sikkerhetsreglene for shorthanded seiling krever hardværsfokk i tillegg til trysail og stormfokk. Unødig og fordyrende, mener noen.

Publisert Sist oppdatert

Signaturen Audun skriver på nettstedet til den nyopprettede interessegruppen for shorthandedseilas at han er skeptisk til hardværsfokk som et nødvedig sikkerthetskrav.

- Som interessegruppe for shorthandseiling skal og bør vi være opptatt

av sikerhet; både opplæring/trening og utstyr, sier han - Samtidig; skal en få flere interessert i shorthandseiling er det viktig at inngangsporten ift sikkerhetskrav og kostnader ikke blir

høyere enn nødvendig. Derfor er det like viktig å fjerne uforholdsmesige krav som å verne om de gode sikkerhetskravene.

I W2S er det i tillegg til stormfokk og tryseil, krav om hardværsfokk. Det mener jeg er et uforholdsmessig sikkerhetskrav som burde vært fjernet. Det hadde helt sikkert vært fint å hatt en hardværsfokk, men bør det være et nødvendig sikkerhetskrav i tillegg til stormfokk og

tryseil? Etter min mening; NEI. Dersom det blåser mer enn seilgarderoben er egnet til, er det fornuftig å bryte. En er ikke nødt til å seile regatta i stiv kuling. (Det er jo ikke krav om f.eks.

genoa 3 heller.) Sikkerhetsaspektet er ivaretatt ved stormfokk. En hardværsfokk til en 40-fots båt koster over ti tusen kroner.

Hardværsfokk som ønsket del av seilgarderoben for shorthandseilere; JA. Som ekskluderende sikkerhetskrav for W2S; NEI

Jeg oppfordrer arrangøren (Fredrikstad seilforening) til å gi en generell dispensasjon. (Ta en ringerunde blandt påmeldte og sjekk hvor mange som kjenner til kravet og har eller har tenkt å skaffe hardværsfokk. Jeg tror listen over "synderne" vil bli lang.), skriver Audun.