Vedeler inviterer til sikkerhetskurs

Vedeler inviterer til sikkerhetskurs

Primus motor for shorthanded seilas i Norge Øyvind Vedeler er også opptatt av sikkerhet og han inviterer til sikkerhetskurs 26 - 28 januar. Men det er begrenset plass og førstemann til mølla.

Publisert Sist oppdatert

- Sikkerhet og overlevelse til havs er viktig og bør være førsteprioritet i 2007! Når været blir røft og kanskje båten går ned, bør du være forberedt på utfordringen! Hvis mannskap forulykker bør førstehjelpskunnskapen sitte. Uansett hva Seilforbundet nå beslutter (12/12), synes jeg vi bør vurdere å ta dette kurset nå, sier Øyvind Vedeler.

• Klarer Seilforbundet utfordring å dra samtlige 400 shorthandedseilere gjennom kurset før sesongstart, hvis det blir kravet?

• Er det ikke svært mange andre tur- og regattaseilere som også vil ta slik kursing? Bør ikke kona også ta kurset?

- Jeg velger å ta et lite privat initiativ, et bidrag til ”skippertaket” som nå er nødvendig, sier han.

De beste instruktørene kommer fra England og

norske Rescue Med Undervisning

For å gjøre det enkelt er instruktører fra Hamble School of Yachting (HSY) engasjert til jobben. HSY har over 25 års erfaring og har drevet med ISAF Offshore Safety-kurs siden RYA introduserte dette i 2004 og har vært med å utvikle kurset. HSY er også leverandør av trening til Atlantic Rally for Cruisers (ARC). Det borger for kvalitet, og gjør oss i stand til å ta kurset allerede i januar. Instruktørene er blant Englands beste på området og er selvfølgelig godkjent av Royal Yachting Association, noe som medfører at ISAF-kravene er og blir oppfylt.

Førstehjelp/hypotermi vil bli leverert av Rescue Med/Roger Hansen, som har 30 års erfaring fra ambulanse og opplæring av personell på alle nivåer. Førstehjelpskursing vil overgå ISAFs krav, men jeg foretrekker at min makker er overkvalifisert når det går på trynet der ute…

Max 48 deltagere!

Hamble School of Yachting har sagt max 48 deltagere, fordelt på tre klasser av 16 elever. Begrensningen skyldes ISAFs krav til praktisk gjennomføring og kapasitet for bassengtrening.

Hvis ikke 48 har meldt seg på og betalt ”startpenger” innen 22/12/2006 kanselleres kurset. Du får selvfølgelig pengene tilbake! Derimot hvis du melder forfall, og jeg mot formodning ikke finner en erstatning, får du ikke igjen ”startpengene”.

Hva får du?

Kurset oppfyller ISAF OSRs krav til kursing og kunnskap om førstehjelp, ocean safety og sea survival i forbindelse med deltagelse i kategori II regattaer.

• 22 timer trening over en helg

• Småklasser på 16 med hver sin instruktør, slik at du lærer mest mulig!

• Lunsj lørdag

• Lunsj søndag

• Middag søndag

Etter at du har fullført alle moduler og bestått eksamen vil du få ISAF Offshore Safety Course og RYA Sea Survival Certificate, utstedt av Hamble School of Yachting, godkjent av Royal Yachting Association.

Tre obligatoriske moduler – alle må gjennomføres

Kurset består av tre moduler:

• Førstehjelp og hypotermi (6 timer)

• Ocean Safety (8 timer)

• Sea Survival (8 timer hvorav minimum 2 timer i basseng)

Kursene i Ocean Safety og Sea Survival vil foregå på engelsk.

Ingen fritak gis – vi vil vite at du kan tingene!

Ingen vil få fritak for tidligere gjennomført trening/kursing. Hamble School of Yachting krever derfor at du gjennomfører samtlige moduler. Se heller på gjentagelsen av livredningsferdighetene som en mulighet til å friske opp tidligere kunnskap!

Timeplan – kompakt over en helg

Timeplan for fredag 26/1, lørdag 27/1 og søndag 28/1:

Registrering Fredag 17:30 til 18:00 Toppidrettsenteret

Førstehjelp/hypotermi Fredag 18:00 til 22:00 Toppidrettsenteret

Offshore Safety Lørdag 08:30 til 17:00 Toppidrettsenteret

Seilertreff (ikke obligatorisk) Lørdag 18:00 og utover TBA

Sea Survival Søndag 09:00 til 17:00 Toppidrettsenteret

Førstehjelp/hypotermi Sondag 18:00 til 20:00 Toppidrettsenteret

Lunsj Lørdag 12:30 til 13:30 Toppidrettsenteret

Lunsj Søndag 13:00 til 14:00 Toppidrettsenteret

Middag Søndag 17:00 til 18:00 Toppidrettsenteret

Eksamen

Eksamener blir multiplechoice på engelsk og foregår samme helg.

Bassengtrening søndag – husk riktig bekledning!

Sea Survival-treningen, med flåtetrening vil foregå på Norges Idrettshøyskole. Hamble School of Yachting mener svømmebassengtrening gir bedre læringsforhold enn utendørs.

For å kunne delta MÅ du stille i komplett seilerantrekk for en ”vindfull, våt og kald natt i Watski Skagerrak TwoStar”. Dette inkluderer fullt seilerantrekk med sele, vest, støvler, heavy weather seiljakke, jollebukse, fleece og undertøy. Jo mer realistisk du er kledd jo mer realistisk kan vi gjøre bassengtreningen! Bruk din ordinære vest så får du testet utfordringen med å entre og snu en flåte! PS: Husk håndkle!

OBS: Pass på at klærne/støvler er rene!

Sea Survival-treningen inneholder også teoriundervisning som vil skje på Toppidrettsenteret/Norges Idrettshøyskole samme dag.

Seiltreff lørdag kveld

Svært mange har erfaring fra røff havseiling i elendig vær og/eller i elendige båter. Har vi først satt av helgen til å bli dyktigere havseilere kan vi like godt dele erfaringene! Lørdag kveld blir det derfor seilertreff (ikke obligatorisk). Sted ikke bestemt. Middag og drikke er ikke inkludert.

Behov for overnatting?

Vi har muligheter til å overnatte på Toppidrettsenteret som ligger like ved Norges Idrettshøyskole. Pris pr natt pr person med frokost er 675,- (i enkeltrom) og 450,- (i dobbeltrom). Bindende hotellbestilling sendes: SikkerhetskursForGutta@vedeler.no.

Hvor er Toppidrettsenteret og Parkering

Toppidrettsenteret ligger nord for Norges Idrettshøyskole ved Sognsvann, Oslo. Ypperlig gratisparkering ved Sognsvann. T-bane nr 3 fra Majorstua tar 15 minutter!

Pris – non-profit-basis

Kurset koster 3.350,- NOK som betales ved påmelding. Kursavgiften inkluderer alt materiell, herlig lunsj lørdag og søndag, samt middag søndag. Middag lørdag kveld er dog ikke inkludert.

Kurset leveres på en non-profit-basis. Gjennomføringskostnadene er relativt høye pga leie av svømmehall og lokaler, honorering av instruktører, innleie av livredder(e), leie av flåter og forbruksmateriell knyttet til blant annet pyro, brannslukking og ikke minst tre måltider!

48 plasser!

Flere av plassene er forhåndsreservert, nå må du bekrefte! Førstemann til mølla!

Vi sees!

Øyvind M. Vedeler

E-post: SikkerhetskursForGutta@vedeler.no

Tlf/SMS: 481 58 962

Hva din bindende påmelding skal innholde:

Navn: ……………………………………………..

Seilforening: ………………………………………

Skal du delta på Seilertreff lørdag kveld? (ja eller nei)

Trenger du overnatting på Toppidrettsenteret? (ja eller nei). I så tilfelle når og ønskes dobbeltrom eller enkeltrom?