Endelig livstegn fra Bullimore
Endelig livstegn fra Bullimore

Endelig livstegn fra Bullimore

Etter 11 døgn uten kontakt med omverden har Tony Bullimore engelig gitt livstegn fra seg.

Publisert Sist oppdatert

Bullimore er på ved med sitt leveringsmannskap til Hobart der han skal starte sitt forsøk på å slå Ellen MacArthurs solorekord for jorden rundt seilas. Han seiler den gamle 102 fot katamaranen Doha 2006 og er ventet til Albany i Vest Asutralia tirsdag der de skal gjøre et kort stopp før de seiler videre til Hobart.

Årsaken til stillheten fra båten er at Mini M telefonen har vært utenfor satelittenes rekkevidde og båtens to satelitt telefoner har hatt antenneproblemer.

Tony Bullimores kommunikasjonsproblem kan ha vært tilsiktet og har uansett gitt hans solo rekordprosjekt mye oppmerksomhet utover den engere krets som følger med på slike ting. Som en følge av hans forsvinningsnummer er Bullimore og hans rekordforsøk plutselig blitt en mediebegivenhet og mer enn 100 radio- og TV stasjoner har de siste dagene brakt stoff om Bullimore og hans problemer. Hans webside har tidoblet i antall hits og han har vært gjenstand for mye debatt, særlig i Australia, der han er husket etter den famøse redningsaksjonen i 1997 der han ble plukket opp etter nærmere fem døgn innestengt i sin kullseilte Open 60 i Sydishavet.

Uansett utfallet av rekordforsøket vil hans sponsor Doha ha fått valuta for pengene ettersom hans prosjekt allerede har vært gjenstand for den type drama mediene er opptatt av. All erfaring viser at regattaer som Volvo Ocean Race, Velux og Route Du Rhum alle er avhengige av drama for å få opp mediedekningen.