Knox-Johnston slipper opp for whisky

Knox-Johnston slipper opp for whisky

Problemer med spiler og autopilot er ille nok, men mangel på whisky kan være det som feller Sir Robin i jorden rundt seilasen

Publisert Sist oppdatert

Sir Robin Knox-Johnston på SAGA INSURANCE mangler flire flasker whisky blant forsyningene sine. Han hadde kalkulert med åtte flasker på den første etappen, men ennå ikke halvveis og med bare halvannen flaske igjen er Sir Robin seriøst bekymret for helsa. Jorden rundt veteranen har gjennomsøkt båten med begredelig resultat og hevder seriøst at mangelen på det gyldne fludium er enda mer truende enn manglende spiler og en defekt autopilot.

- Jeg lurer virkelig på hvor de manglende fire flaskene har tatt veien og håper detg er mulig å få til dropp fra et fly eller rendevouz med et skip. Som min bror Michael sier, whisky er ikke bare nødvendig, det er essensielt. Jeg er sikker på at regattakomiteen vil se gjennom fingerene med om jeg får ekstra forsyninger. Whisky kan neppe ses på som konkurransefremmende.

Vi tør minne om salige Sir Francis Chichester som i sin tid uttalte til et forbløffet pressekorps at det å seile jorden rundt edru er ingen prestasjon. Det er når en er full at det virkelig blir vanskelig. Sir Francis slapp opp for gin på veien til Australia, den første etappen av hans soloseilas jorden rundt.

Rekkefølge kl 10.20 UTC 18. november

1. Cheminees Poujoulat Bernard Stamm DTF 5097

2. Hugo Boss Alex Thomson 799 nm bak

3. Ecover Mike Golding 874 bak

4. Spirit of Yukoh Kojiro Shiraishi 942 bak

5. SAGA Insurance Sir Robin Knox Johnston 2812 bak

6. A Southern Man-AGD Graham Dalton 3000 bak

7. PAKEA Unai Basurko 3067 bak