Adrian Flangan.
«Barabas» under seil.

Rekordforsøk utsatt

Adrian Flanagan (45)  fra Ludgershall i nærheten av Oxford har besluttet å vente med å fulleføre sin solo- ekspedisjon  gjennom de arktiske russiske farvannen til neste sommer.

Publisert Sist oppdatert

Flanagan startet sin spesielle jordomseiling 28. oktober  2005. Målet er å bli den første soloseileren som noen gang har seilt gjennom det russiske Arktis. Hittil er det kun noen få båter med fullt mannskap som har seilt denne ruten.

Ved runding Kapp Horn var han den 15.på alltime-listen over soloseilere som har rundet det beryktede neset mot vest.

På grunn av ny is i de russiske arktiske farvannene har Flanagan besluttet å vente til sommeren med å fortsette sitt rekordforsøk. Den 38 fots lange stålbåten «Barabas» ligger nå i Nome i Alaska.

Intensjonen er å komme tilbake til Alaska  i juni 2007, i god tid før avreise. – Da har jeg god til å foreta de siste forberedelsene, sier 45-åringen, som til tross for fristelsene til å fortsette ikke vil ta unødvendige risikoer.

En positiv nyhet er at de russiske myndightene, som tidligere var skeptiske til å la Flanagan seile alene gjennom den ekstremt tøffe pasasjen uten ispilot, tolk eller ekskorte, nå har gått med på å la han seile. Med ekskorte eller ispilot om bord ville en eventuell rekord ikke være gyldig, ettersom han må seile solo hele veien.

–Jeg er veldig glad for russernes avgjørelse om å la meg seile. Det viser at de ser verdien av prosjektet og forsøket mitt, sier Flanagan.

Inspirasjonen til rekordforsøket fikk Flanagan etter å ha lest om reisene til Sir Francis Chichester, Sir Robin Knox-Johnston og Sir Chay Blyth allerede som unggutt. Sir Knox Johnston har beskrevet Flanagans rekordforsøk som en «seriøs utfordring».

Følg Flanagans seilas på hjemmsiden:

http://www.alphaglobalex.com/